Zo maken we verpakking 

Print

We sturen het drukbestand naar onze digitale drukpers en het geregistreerde stansmes naar onze Zund digitale cutter. Onze digitale drukpers kan tot 450 grams karton drukken in offsetkwaliteit. 

Wil je verpakking laten drukken op microgolf karton? Op onze Arizona vlakbedprinter kunnen we grotere formaten op microgolf printen.

Ten slotte kunnen we de verpakking ook voorzien van laminaat en zelfs digitaal foliedrukken of Spot UV lak aanbrengen.

Afwerking

Na het drukken gaan de vellen naar onze Zund. Deze machine leest de barcode en registratietekens en snijdt en rilt elk doosje exact op de juiste stand voor je uit.

Vaak moet een doosje nadat hij gesneden is nog langsnaad geplakt worden en opgezet worden. Omdat sampleverpakkingen vaak in kleine aantallen besteld worden is dit meestal handwerk. Pas bij grotere aantallen wordt er gekozen te werken met een traditionele stans- en vouw-plakmachine.

Zo worden jouw verpakkingen gemaakt

ons proces in 4 stappen

Het maken van een sampleverpakking bestaat uit een paar stappen. Het begint bij het aanleveren van een ontwerp. In onze workflow scheiden we het stansmes en drukbestand en voorzien het drukvel van registratietekens en barcode. Op die manier kunnen we later in het productieproces met de juiste snijfile exact op stand het drukvel afwerken.

Bestanden bewerken

We checken je bestand en bereiden het voor om in onze workflow te verwerken tot sampleverpakking of mock-up. Alles is digitaal dus er zijn geen drukvormen of stansmessen nodig.

Printen

Op onze AccurioPress digitale drukpers drukken we je verpakkking op kartonsoorten tot 450 grams.. Voor dikkere soorten karton of microgolf gebruiken we  onze vlakbedprinter.

Digitaal stansen

De drukvellen worden na het drukken op onze Zund gesneden en gerild. De Zund is een soort digitale stansmachine die zonder stansmes een doosje kan maken.

Plakken en opzetten

De meeste doosjes worden langsnaad geplakt. Omdat de oplagen meestal klein zijn doen we dat met de hand. We kunnen de doosjes ook voor je opzetten en zelfs vullen als je dat wil.

Aanleverspecificaties

bestanden aanleveren

Werk bij voorkeur in een professioneel opmaakprogramma als Indesign of Illustrator voor het ontwerpen van je verpakking. Of uiteraard in specifieke verpakkingssoftware als je daarover beschikt. Welk altijd in fullcolour en zorg voor beelden van voldoende resolutie (300dpi). Zet het stansmes in een PMS kleur op overdruk en geef het de naam CutContour. Op die manier herkent onze workflow het stansmes en wordt die niet meegedrukt. Als je nou een bestand hebt waarin het mes wel netjes in een vijfde kleur staat maar niet de juiste naam heeft, dan lossen we dat voor je op. Lever bij voorkeur je bestand in PDF aan. Als je Illustrator of Indesign bestanden gaat aanleveren, zorg dan dat in je pakket alle gebruikte fonts en beelden zijn meegeleverd.

Twijfel je of het goed is? Geen zorgen, we controleren altijd je bestand voor we aan de gang gaan. Bij vragen hangen we aan de telefoon en lossen we het samen op.

Bestellen en levertijden

Wanneer is het klaar?

De standaard levertijd voor sampleverpakkingen is 5 werkdagen. Kleine aantallen mock-ups kun je met spoed binnen 3 dagen in huis hebben. Heb je een testrun die groter is dan 50 stuks dan is spoedlevering geen standaard optie. Bel ons even en we vinden samen een list om het op tijd bij je te krijgen. Heb je grote aantallen nodig dan is het handig een offerte aan te vragen en samen met ons de levertijd af te stemmen.

Neem contact met ons op

Kunnen we je helpen?

Check ook onze LinkedIn en YouTube kanaal voor een overzicht van onze diensten

ABONNEREN OP DE NIEUWSBRIEF

Ontvang maandelijkse updates van onze mogelijkheden en nieuwe producten

Contact

Uraniumweg 17
3812 RJ Amersfoort

033 - 750 35 85
info@bizzprintnl
bizzprint.nl