Veel gestelde vragen

Kunnen we je helpen?

Veel gestelde vragen

Hieronder hebben we een aantal vaak gestelde vragen en de antwoorden op ee rij gezet. Kom je er niet uit dan kun je met ons chatten of bellen.

Wat is een mock-up?

Een mock-up wordt gebruikt voor presentatie of testen van een verpakking. Bizzprint drukt de mock-up van jouw aangeleverd artwork. We drukken op het karton waar jouw uiteindelijke verpakking ook van gemaakt wordt. Op die manier heb je dus een 'levensechte' verpakking in handen die je veel beter kunt beoordelen dan een plaatje op het scherm.

Welke papiersoorten kan ik kiezen voor mijn sampleverpakking of mock-up?

De meeste doosjes worden gemaakt van sulfaatkarton. We hebben dat in verschillende diktes beschikbaar. We kunnen ook doosjes of andere verpakkingen voor je maken van microgolfkarton of minigolf. Als je speciale wensen hebt kun je dat aangeven en zoeken we de juiste papiersoort.

Aan welke specificaties moet mijn bestand voldoen?

Werk bij voorkeur in een professioneel opmaakprogramma als Indesign of Illustrator voor het ontwerpen van je verpakking. Of uiteraard in specifieke verpakkingssoftware als je daarover beschikt. Welk altijd in fullcolour en zorg voor beelden van voldoende resolutie (300dpi). Zet het stansmes in een PMS kleur op overdruk en geef het de naam CutContour. Op die manier herkent onze workflow het stansmes en wordt die niet meegedrukt. Als je nou een bestand hebt waarin het mes wel netjes in een vijfde kleur staat maar niet de juiste naam heeft, dan lossen we dat voor je op. Lever bij voorkeur je bestand in PDF aan. Als je Illustrator of Indesign bestanden gaat aanleveren, zorg dan dat in je pakket alle gebruikte fonts en beelden zijn meegeleverd.

Twijfel je of het goed is? Geen zorgen, we controleren altijd je bestand voor we aan de gang gaan. Bij vragen hangen we aan de telefoon en lossen we het samen op.

Ik heb geen goede stansmestekening. Kunnen jullie me daarmee helpen?

Als je wel een basisontwerp hebt en je weet de maten van je doosje maar je weet nite goed hoe je de mestekening moet maken dan kunnen we je daarmee helpen. We kunnen een stansmestekeing voor je maken en die aanleveren zodat je daarop jouw ontwerp kunt plaatsen.

Doen jullie ook het ontwerp van verpakkingen

We kunnen je zeker helpen bij het vertalen van jouw idee naar een kant en klare verpakking. Als je ons logo's beelden en teksten samen met je wensen aanlevert kunnen wij er een ontwerp van maken. 

Wat zijn jullie levertijden?

De standaard levertijd voor sampleverpakkingen is 5 werkdagen. Kleine aantallen mock-ups kun je met spoed binnen 3 dagen in huis hebben. Heb je een testrun die groter is dan 50 stuks dan is spoedlevering geen standaard optie. Bel ons even en we vinden samen een list om het op tijd bij je te krijgen. Heb je grote aantallen nodig dan is het handig een offerte aan te vragen en samen met ons de levertijd af te stemmen.

Kunnen jullie ook doosjes voor me opzetten en inpakken?

Wij kunnen de doosjes ook voor je opzetten en inpakken. Alle vormen handling en fulfilment doen we in eigen huis waardoor we snel kunnen leveren.